Referat: Gantesbo IBK (02/03) - Craftstadens IBK Oskarsha...

Vinst i hemmapremiären

? för 4 dagar sedan ? 55 visningar ? 0 kommentarer

För motståndet i dagens match stod Craftstadens Ibk från Oskarshamn för. Ett motstånd som vi känner väl sen förra säsongen. I våra möten med dessa blev det en vinst och en oavgjord. Craftstaden kommer till spel med en vinst mot IBK Svala och Gantesbo med en uddamålsförlust mot Kalmarsund.

Vår målvakt Oskar var länge osäker på spel men är redo för spel. Även Filip är halvskadad men med lite tejp löser man det mesta. Vi kommer till spel med 5 backar 2 centrar och 3 forwardspar.

Första perioden blir inte riktigt som vi har tänkt oss. Vi var långt ifrån förra helgens starka defensiv.Många felpass och dålig trafik framför motståndarkassen. I inledningen av första så får vi ett PP som blir resultatlöst. Som sagt är vi inte med i första perioden och både 0-1 och 0-2 kommer innan vi går till periodpaus.

Vi gör en ändring i uppställningen inför andra. Vi lägger tonvikten på att ha mer trafik framför bortamålvakten och öka aggressiviteten både i försvars och anfallzonen.

Vi får en kanonstart i andra när Eriksson kan reducera. Det ser mycket bättre ut nu. Vi äger mycket boll och skapar betydligt mer. När vi efter ett bra rull i anfallszon inte kan behålla bollen så åker vi på en spevändning och ett ologiskt 1-3 mål kommer. Vi bryter inte ihop för detta. Spelövertaget fortskrider och efter att ha städat undan ett BB så kan vi med förnyad kraft gå framåt. Efter 13:33 så vår vi det efterlänktade reduceringsmålet. Återigen så är det nr 69 som på något konstigt vi får in den. Vi får verkligen fart under skorna nu och Kvitteringen låter inte vänta på sig när Eriksson kan göra sitt tredje mål för dagen.

Inte så mycket att säga inför tredje. Fortsätter att vi spelar som i andra så ska det här gå vägen.

Vi får efter 01:59 chansen att spela med en man mer. Vi skapar en del och Isak lyckas pricka ribban. När klockan står på 06:14 så gör Eriksson sitt fjärde raka mål. Bara halvmiutern senare kommer även 5-3 målet efter att Filip gjort sin patenterade soloruch från backplats och som bakom mål spelar Isak som får driva in i höga slottet och sätter bollen snyggt i krysset. Bortalaget tar efter 09:27 en time out för att försöka samla sitt manskap för att försöka forcera framåt. Vi lägger vikten vid att spela enkelt och hålla boll. Vi kan även göra 6-3 efter 09:57. Oskar gör ett snabbt utkast till en löpande Klasson på högerkanten som trots snäv vinkel lägger bollen i målvaktens bottre hörn. Resten av matchen är av akademisk betydelse. Craftstaden får ett tröstmål när vi inte sätter upp muren rätt vid ett frislag.

Med undantag av första perioden idag så är vi det bättre laget. Alla ska ha med beröm godkänt. Vi måste dock försöka vara med från start i matcherna.

Skott: 37-12(11-8,10-5,11-4)
Mål: Eriksson 4 Klasson 1 Isak 1
Ass: Oskar 1 Sjölund 1 Filip 1 Niklas 1